Tak for denne gang
vi ses 6-7. oktober 2023!
recent research
disbudding and dehorning in calves
focus of work
curative buiatrics
lameness in cattle
Mamoru er født i Fukushima Aizu distriktet på en risgård, hvor han også gik på landbrugsskole.
Da han blev færdiguddannet på landbrugsskolen, flyttede han til Hokkaido, hvorefter han som 22-årig blev ansat ved Masayuki Katayama’s klovbeskæringsvirksomhed på Hokkaido.
Mamoru har vundet mesterskabet ved den internationale konkurrence to gange, hvilket er meget specielt, da der kun er tre klovbeskærer, der har opnået dette i hele konkurrencens historie.
Ligeledes har han fået tildelt Minister of Agriculture, Forestry and Fisheries Award.
Andrea Fiedler dimitterede fra Ludwig-Maximilian University, München, i 1991.
Mens hun skrev en afhandling om arvelig halthed i Brown Swiss, havde hun tre års praktikophold ved The Departments of Internal Medicine and Surgery, efterfulgt af fire års arbejde for et dyrlægehus. Andrea har været etableret dyrlæge siden 1998 med fokus på kvægklovsundhed og uddannelse af klovbeskærere, landmænd og dyrlæger om emnet klovsygdomme.
Andrea er medlem af undersøgelsesrådet for “Association of Certified Hoof Trimmers” (www.VgK-ev.de). Hun er også kendt for sin forskning i klovsundhed og klovplejeprodukter.
Intracare forbedrer sundhed og velvære for dyr, planter og forbrugere. Vores innovative styrke skaber bæredygtig vækst og økonomisk afkast for landmænd og virksomheder.
Det er videnskabeligt bevist, at Intra Hoof & Skin Care-programmet minimere klov-relaterede lidelser til under 5% af besætningen, og er samtidigt sikkert for brugeren, dyret og miljøet.
Den praktiske protokol og brugervenlighed sætter en ny bæredygtig standard for klovbeskærer og mælkeproducenter. Intracare er det eneste firma med ikke-antibiotiske veterinærlægemidler, der helbreder digital dermatitis med en gel eller spray. Supplerende fodbad og sprayprodukter er udviklet til vedligeholdelse af den komplette besætning.
Intra Hoof-fit Technology inkluderer chelaterede organiske mineraler og en fast vedhæftning. Produktion under GMP-farmaceutiske forhold garanterer en pålidelig høj produktkvalitet.
Aaron blev introduceret til mælkeproduktion i 2000 efter at have tjent 4 år i den amerikanske flåde, da han tog et job hos en lille mælkeproducent. Det var på denne gård, hvor han fandt sin passion for at arbejde med kvæg. Fascineret af mange aspekter på gården, interesserede han sig især for klovbeskæring og besluttede at starte sin klovbeskæringsvirksomhed i 2004.
Efter at have afsluttet et kursus om den hollandske metode (the Dutch Method), fortsatte Aaron med at studere anatomi og knoglestruktur i kvægkloven for at forfine hans beskæringsteknik, bedre kendt som “The Balance Method”.
I 2014 grundlagde Aaron, Midwestern Hoof Trimming School og er siden blevet bedt om at konsultere store mælkefarme over hele verden. Aaron har trænet hundredvis af klovbeskærere med forskellige færdigheder i ”The Balance Method”, fra nybegyndere til erfarne veteraner.
Han er blevet udvalgt til at tale på konferencer samt universiteter globalt og har været vært for workshops i 7 forskellige lande. Aaron fortsætter med at udøve sin lidenskab som aktiv klovbeskær og servicerer flere store lokale mælkefarme i Wisconsin.
Aaron er gift, far til seks børn og er sidenhen også blevet bedstefar. Han nyder at tilbringe tid sammen med sin familie og deltage i udendørs aktiviteter som jagt, camping og fiskeri. Hans andre passioner inkluderer træbearbejdning og natur/overlevelses-færdigheder.
Sophie blev født og uddannet i Australien med en baggrund inden for landbrug og husdyrsbestand. Hun bor nu i Sverige og har arbejdet som dyrevidenskabelig forsker for det svenske landbrugsuniversitet i 16 år. (i samme tidsperiode, hvor hun har opnået sin Ph.d.-grad). Hendes forskningsaktiviteter omfatter en bred vifte af kvæg- og svineindustri-finansierede projekter, der er relevant for at forbedre landbrugsdyrs velfærd under håndtering, transport og slagtning, og dens forbindelse til forbedret produktkvalitet.
Hun har også startet sit eget firma baseret på oplevelser og erfaringer fra Australien og Sverige, hvor hun gennemfører både konsultation og praktiske workshops, der fremmer lav stresshåndtering af kvæg, svin og får. Sophie har leveret over 100 praktiske håndteringskurser i hele Skandinavien, hvor både mennesker og landbrugsdyr deltog.
Sophie blev født og uddannet i Australien med en baggrund inden for landbrug og husdyrsbestand. Hun bor nu i Sverige og har arbejdet som dyrevidenskabelig forsker for det svenske landbrugsuniversitet i 16 år. (i samme tidsperiode, hvor hun har opnået sin Ph.d.-grad). Hendes forskningsaktiviteter omfatter en bred vifte af kvæg- og svineindustri-finansierede projekter, der er relevant for at forbedre landbrugsdyrs velfærd under håndtering, transport og slagtning, og dens forbindelse til forbedret produktkvalitet.
Hun har også startet sit eget firma baseret på oplevelser og erfaringer fra Australien og Sverige, hvor hun gennemfører både konsultation og praktiske workshops, der fremmer lav stresshåndtering af kvæg, svin og får. Sophie har leveret over 100 praktiske håndteringskurser i hele Skandinavien, hvor både mennesker og landbrugsdyr deltog.
Piet Kloosterman er en verdenskendt og respekteret hollandsk klovbeskæringsunderviser. Han er født og opvokset på en gård i Frisland og arbejdede fra 1980 – 2017 som instruktør / underviser i mejeriproduktion ved Practical Training Center (IPC / PTC + / DTC) i Oenkerk, Holland. I 1988 blev han Head of the Hoof Trimming Department of the Training Centre, hvor han underviste i klovbeskæring i en lang række lande over hele verden.
Hovedemnet ved undervisningen er klovbeskæring i den ”hollandske metode” udviklet af Hr. E. Toussaint Raven fra kendte veterinæruniversitet i Utrecht. Metoden er vedtaget og undervist af Training Centre Oenkerk til landbrugsstuderende, dyrelæger og professionelle klovbeskærere (Diplom kursus), ikke kun i Holland, men også i udlandet. Training Centre Oenkerk er et internationalt universitet for praktisk træning i opdræt og grassland-management. Oenkerk var det internationale universitet for mejeriproduktion og træning af geder, får og heste.
Piet startede internationale klovplejekurser i 1986 i Irland og fra 1987 regelmæssigt i Storbritannien (Farmkey, senere Genus). Han arbejdede de sidste 25 år tæt sammen med Embryonics i Storbritannien. Han var sekretær og grundlægger af den hollandske klovbeskærer forening, hvilket han arbejdede med i 17 år. Ligeledes, er han reglmæssig besøgende ved International Symposia of Lameness in Ruminants, North American congresses of the Hoof Trimmers Association og det årlige møde ved NACFT (Storbritanniens klovbeskærerforening).
Hobbyer: skøjteløb, læsning, vandreture og internationale rejser.
Contact information: mailpietkloosterman@gmail.com
Jessie studerede veterinærmedicin ved Utrecht Universitet fra 2017-2021 med fokus på husdyr og folkesundhed. Hun udførte sit kandidatstudie i Melbourne, Australien – hvor hun gennemførte et 3 måneders forskningsprojekt, hvor hun undersøgte forekomsten af digital dermatitis blandt kvæg i Victoria, Australien. Dette arbejde er blevet offentliggjort i The Australian Veterinary Journal (10.1111 / avj.12859). I en praktikperiode i 2018 gennemførte hun endnu et forskningsprojekt ved Utrecht Universitet for at undersøger forskellige behandlingsmetoder for digital dermititis. Denne undersøgelse er i øjeblikket under gennemgang til offentliggørelse.
Ved siden af klovsundhed, undersøgte hun uafhængigt udbredelsen af yverkløft dermatitis og effekten af en behandling med en kobber og zink-spray. Resultaterne vil blive præsenteret ved dette års klovbeskæringskonference.
I øjeblikket arbejder Jessie som kvæg-dyrlæge i det sydlige Holland. Udover køer behandler hun får, geder og alpakaer. Hun er også meget interesseret i heste og har to sportsheste som rides i dressur, distance og jagt. Udover heste ejer hun en hund ved navn Broome, som er en dejlig australsk hyrdehund.
Hobbyer: Jessie elsker at tilbringe tid udendørs; trail running, mountain biking og landevejscykling.
Mail: jessiehesseling@live.nl
Kurt Bach er dyrlæge ansat hos Viking Danmark, hvor han arbejder med udvikling, undervisning og rådgivning i bedre klovsundhed hos malkekøer. Kurt er uddannet landmand og blev uddannet dyrlæge i 2008, hvor han skrev speciale om at finde digital dermatitis i malkestalden. Fra 2013 til 2018 har Kurt været ansat som underviser og Ph.d.-studerende ved Københavns Universitet. Her har han primært arbejdet med ultralydsskanning af klove og forskning i forandringer i klovene omkring kælvning. Kurt har bestået den danske klovbeskærer eksamen og underviser i dag på den danske klovbeskæreruddannelse.
Viking Danmark er Danmarks største avlsforeningen.